Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: Hamur için; • 1 yumurta ,un ,su Ýç Malzemeleri; • 250 gr. kýyma • 1 orta boy soðan • 2 yemek kaþýðý haþlanmýþ pirinç veya mevsim sebzeleri, karabiber • 1 demet maydanoz Hazýrlanýþý: Malzemeler karýþtýrýlarak hamur haline getirilir. Hamur birkaç bezeye ayrýlýr. Bezeler normal incelikte açýlarak 1,5 santim geniþliðinde þeritler halinde kesilir. Kýyma ince ince kýyýlmýþ soðanla biraz kavrulur. Ýsteðe göre iki yemek kaþýðý haþlanmýþ pirinç veya haþlanmýþ iki orta boy patates rendelenmiþ olarak kýymaya ilave edilir. Ýnce kýyýlmýþ maydanoz, karabiber ve tuz hazýrlanan içe ilave edilir. Ýçten alýnan küçük parçalar þerit halinde kesilmiþ olan hamurun uç kýsmýna konularak üçgen olacak þekilde katlanýr. Uzun þeritler kalýn olmamasý için ikiye kesilir. Üçgen þeklinde hazýrlanmýþ olan hamurlar isteðe göre fýrýnlanýr veya doðrudan bol suda tuz ilave edilerek haþlanýr. Piþen sarmalar süzülerek tabaða alýnýr. Sunum ; mevsime göre salça veya domatesle hazýrlanan sos ve iki yemek kaþýðý tereyaðý kýzartýlýp yemeðin üzerine dökülür. Ýsteðe göre haþlanmýþ mevsim sebzeleri yemeðin yanýna garnitür olarak servis yapýlýr. Sarma Hamur Dolmasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2