Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: Hamur için: 2 su bardaðý su 1 fincan zeytin yaðý 1 kg. un Tuz Harcý için: 200 gr. haþhaþ ½ paket margarin 1 çay kaþýðý sývý yað Hazýrlanýþý: 2 su bardaðý su, zeytinyaðý, tuz ve un karýþtýrýlýp normal hamur yapýlýr. Hamur dinlendirilir. 12 parçaya bölünür ve her biri tabaktan biraz küçük açýlýr. Haþhaþ, margarin ve çicek yaðý ocakta ýsýtýlýp karýþtýrýlýr. Hamura sürülür, bütün hamurlar üst üste konulur, yaðlandýktan sonra büyütülür. Kenarlarý ortaya gelecek þekilde katlanýr. Tepsi büyüklüðünde açýlýr, üzerine haþhaþlý yað sürülür. Sýcak fýrýnda 25 dakika piþirilir. Sunum; Gökçümen Hamursuzu ýlýkken servis yapýlýr. Gökçümen Hamursuz
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2