Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • Un • Yumurta • Tuz • Tereyaðý • Sarýmsak • Yoðurt Hazýrlanýþý: Bir kabýn içine un havuz gibi açýlýr. Yumurta, tuz ve su ilave edilir. Hamur yoðrulur. Yoðrulduktan sonra yumaklara ayrýlýr. Hamurlar yuvarlak olarak tek tek açýlýr. Unlanýr. Oklava ile iki taraftan eþit biçimde sarýlýr. Bir parmak eninde þeritler halinde kesilir. Daha sonra þeritler küçük küçük karelere bölünür. El ile havalandýrýlarak hoplatýlýr. Tek tek cimciklenir. Çapraz biçimde bir kaþýða 40 adet sýðacak þekilde yapýlýr. Sunum; üzerine sarýmsaklý yoðurt dökülür, tereyaðý gezdirilir. Servise sunulur. Cimcik

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2