Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 þiþe maden suyu • 1 yumurta • 1 çorba kaþýðý yoðurt • 1 çay bardaðý zeytinyaðý • 1 adet soðan • Tuz • Haþlanmýþ mercimek • 1 adet margarin • Haþhaþ , un Hazýrlanýþý: Hamur yoðrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüðünde açýlarak yaðlanýr, haþhaþ sürülüp katlanýr. Buzdolabýnda 1 saat bekletilir. Her parça açýlýr, 4 parçaya bölünür. Ýçi doldurularak kapatýlýr. Üzerine yaðlý haþhaþ sürülüp fýrýna verilir. Ýçinin hazýrlanýþý; 1 su bardaðý yeþil mercimek iyice haþlanýp, süzülür. Biraz yaðla soðan kavrulur. Haþlanan mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sýcak olarak servis yapýlýr. Tosunum

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2