Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 1 þiþe maden suyu 1 yumurta 1 çorba kaþýðý yoðurt 1 çay bardaðý zeytinyaðý 1 adet soðan Tuz Haþlanmýþ mercimek 1 adet margarin Haþhaþ , un Hazýrlanýþý: Hamur yoðrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüðünde açýlarak yaðlanýr, haþhaþ sürülüp katlanýr. Buzdolabýnda 1 saat bekletilir. Her parça açýlýr, 4 parçaya bölünür. Ýçi doldurularak kapatýlýr. Üzerine yaðlý haþhaþ sürülüp fýrýna verilir. Ýçinin hazýrlanýþý; 1 su bardaðý yeþil mercimek iyice haþlanýp, süzülür. Biraz yaðla soðan kavrulur. Haþlanan mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sýcak olarak servis yapýlýr. Tosunum
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2