Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 1 bardak süt Kibrit büyüklüðünde maya ½ bardak su Tuz, 1 tatlý kaþýðý þeker 4 bardak un ½ kangal sucuk 250 gr. kýyma Hazýrlanýþý: Ilýk suda maya ýslatýlýr. Un, süt, maya, þeker, tuz karýþtýrýlýr ve kulak memesi yumuþaklýðýnda hamur yapýlýr. Kýyma kavrulur, sucuk ufak parçalar halinde kýymaya ilave edilir. Hamur mayalanýnca ceviz büyüklüðünde parçalara ayrýlýr. Parçalar açýlarak yapýlan malzeme içine konulur ve kýzartýlýr. Sunum : Sýcak olarak servis yapýlýr. Mayalý Sucuklu Börek
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2