Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1,5 su bardaðý süt • 2 yumurta • 1 çay bardaðý sývý yað • Tarçýn • 1 çay kaþýðý dövülmüþ karanfil • 1,5 su bardaðý tahin, • 1 su bardaðý ceviz, • 250 gr. margarin, • Tuz, 1 çorba kaþýðý toz þeker, • 1/2 yaþ maya Hazýrlanýþý: ½ yaþ maya ½ lt. ýlýk su ile ýslatýlýr. Tahin kavrulur, süt, yumurta, sývý yað, þeker, tuz ýslatýlan maya ile alabildiði kadar unla hamur yapýlýr. Altý parçaya bölünür. Ýnce ince acýlan yufkalar yaðlanýr. Üzerine tekrar açýlan yufka serilir. Katlar yaðlanarak dikdörtgen þekli verilir. Önce tahin, sonra ceviz sürülür, rulo yapýlýr. Tepsinin ortasýna kesilen rulo parça dikey olarak diðerleri çiçek þeklinde dizilir. Üzerine köpürtülmüþ yumurta beyazý sürülür ve piþirilir. Tahinli Cevizli Çörek

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2