Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 orta boy tatlý kabak, • 2,5 kg toz þeker, • 2 su bardaðý pirinç, • dolmalýk fýstýk, • dolmalýk üzüm Üzerine; • Ceviz, Kaymak Hazýrlanýþý: Kabak bütün halinde soyulur. Üst kýsým kapak þeklinde çýkarýlýr ve içi temizlenir. Ayrý bir yerde pirinç, ½ kilo toz þeker 4 su bardaðý su eklenerek piþirilir. Ýçine üzüm ve fýtýk ilave edilir. Hazýrlanan karýþým kabaðýn içine doldurulur ve kapaðý kapatýlýr. Geniþ bir tencereye yarleþtirilir ve azar azar þeker eklenerek fýrýnda piþirilir. Piþtikten sonra tepsiye ters çevrilerek konur ve üstü biraz daha kýzartýlýr. Soðuyunca dilimler halinde kesilerek servis yapýlýr. Ýsteðe göre üzerine kaymak ve ceviz konulur. Doldurma Kabak Tatlýsý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2