Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 6 adet güllaç yapraðý, • 100gr ceviz , • 1 tatlý kaþýðý tarçýn , • 1 kg süt , • 1 su bardaðý þeker , • 100gr. kaymak Hazýrlanýþý: Cevizler irice dövülüp tarçýnla karýþtýrýlýr. Güllaç yapraklarý dörde bölünür. Þekerle süt kaynatýlýr. Güllaçlar, geniþ kenarlarý olan tepside sýcak þekerli süte bastýrýlýp, hafif yumuþatýlarak ikiye katlanýr. Tabaða alýnýp geniþ olan kenarlarýna tarçýnlý ceviz ve kaymak koyulur. Hepsi tamamlandýðýnda kalan süt üstüne dökülür Tatlýnýn üzerine dövülmüþ antepfýstýðý serpilerek soðuk servis yapýlýr. Güllaç

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2