Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 3 yumurta, • 1 su bardaðý yoðurt, • 1 su bardaðý sývý yað, • 5 su bardaðý un • 1 paket kabartma tozu • 1 tutam tuz, • 1 paket margarin, • 1 kg niþasta Hazýrlanýþý: Un , yað, yoðurt, yumurtalar, tuz, kabartma tozu hep birlikte hanur yapýlýr. Hamur cevizden büyük 30 bezeye ayrýlýr. Bezeler niþasta ile olabildiðince açýlarak yufka haline getirilir. Yufkalarýn arasýna ceviz serpiþtirilerek tepsiye dizilir. Kýzartýlan margarin kaþýkla hamurlarýn üzerinde gezdirilir. Orta hararetteki fýrýnda iyice kýzartýlýr ve soðumaya býrakýlýr. Önceden bir tencereye konulan 6 su bardaðý þeker ve 4 su bardaðý su ile kaynatýlan þerbet soðuk hamurun üzerine dökülür. Soðuk olarak ve kaymakla servis yapýlýr. Cendere

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2