Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 600 gr. Un , 3 yumurta , 500 gr. dövülmüþ ceviz, 1 kg mýsýr özü yaðý , 250 gr. tuzsuz tereyaðý, 750 gr. elenmiþ ev niþastasý, 1 limon suyu, 1 kahve fincaný zeytinyaðý, 1 fiske tuz Þurubu için; 2 kg þeker ,1 limon suyu Hazýrlanýþý: 600 gr un, 3 yumurta, 1 fincan zeytinyaðý, 1 su bardaðý kadar su ve 1 çimdik tuz ile iyice ve yumuþakça yoðrulur. 1 saat bekletilir. Hamur ceviz büyüklüðünde 45 bezeye ayrýlýr. Bezeler nemli bezle örtülür. Her beze oklava ve niþasta yardýmý ile incecik açýlýr. Tepsiye yayýlýr. Her yayýmda dövülmüþ ceviz serpilir. 45 yufka üst üste istiflenir. Baklava biçimi kesilir. Yað iyice kýzdýrýlýr. Sýcak sýcak haþlanýr. Fýrýna verilir. Fýrýndan çýkýnca ýlýk þurup dökülür. Dinlendirilir. Tepsi soðuksa þurup sýcak dökülür. Sunum ; soðuk olarak servis yapýlýr. Ev Baklavasý
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2