Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 600 gr. Un, • 3 yumurta, • 500 gr. dövülmüþ ceviz, • 1 kg. mýsýrözü yaðý, • 250 gr. tuzsuz tereyaðý • 750 gr. elenmiþ ev niþastasý, • 1 limon suyu, • 1 kahve fincaný zeytinyaðý, • 1 fiske tuz Üzerine: kaymak, antepfýstýðý • Þurubu için: 2 kg toz þeker, • 1limon suyu ile kestirilir. Hazýrlanýþý: 600 grun, 3 yumurta, 1 fincan zeytinyaðý, 1 su bardaðý kadar un ve 1 çimdik tuz ile iyice ve yumuþakça yuðurulur. 1 saat bekletiilir. Hamur ceviz büyüklüðünde 45 bezeye ayrýlýr. Her beze oklava ve niþasta ile incecik açýlýr. Tepsiye yayýlýr. Her yayýmda dövülmüþ serpilir. 45 yufka üst üste istiflenir. Baklava biçimi kesilir. Yað iyice kýzdýrýlýr. Sýcak sýcak haþlanýr. Fýrýna verilir. Fýrýndan çýkýnca ýlýk þurup dökülür. Dinlendirilir. Tepsi soðuksa þurup sýcak dökülür. Üzerine antepfýstýðý ve kaymak ile süslenir. Soðuk olarak servis yapýlýr. Kaymaklý Baklava

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2