Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 8 adet kuru yufka, 1 kg toz þeker, 500 gr su, 1 tatlý kaþýðý limon suyu, 50 gr iri taneli niþasta, 50 gr. ceviz içi, 125 gr eritilmiþ margarin veya tereyaðý Hazýrlanýþý: Temiz bir örtü üzerine konulan yufkalar su serpiþtirilerek yumuþatýlýr. Fýrýn tepsisi hafifçe yaðlanýr. Ýlk yufka tepsiye döþenir. Daha önce kýsýk ateþte 5-6 dakika kavrulmuþ olan ceviz içi, niþastanýn bir kýsmý, tepsiye döþenip yaðlanmýþ olan yufkanýn üzerine serpilir. Bu iþlem 8 yufka içinde sýrayla yapýlýr. En üste kalan yað fýrça ile sürülür. Býçakla baklava dilimleri halinde kesilir. 200 derece ýsýtýlmýþ olan fýrýnda 20-25 dakika piþirilir. Daha önce hazýrlanmýþ olan soðuk þerbet ýlýmýþ yufkalarýn üzerine dökülür. Bir gün dinlendirildikten sonra soðuk olarak servis yapýlýr. Yufka Tatlýsý
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2