Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 2 yumurta, • 1 çay bardaðý su, • 1 çay kaþýðý kabartma tozu, • 3 komposto kasesi un, • 1/2 kg kaymak, 1 fiske tuz • Þurubu için: • 5 bardak þeker, • 4 bardak su, • 1 parça limon tuzu Hazýrlanýþý: Yumurta, su, bir fiske tuz karýþtýrýlýr un ve kabartma tozu ilave edilir. Kulak memesi kývamýnda bir hamur elde edilir. Hamur 2 parçaya ayrýlýr. 1 parça tekrar 2 'ye ayrýlarak yufka açýlýr. Kaymak kýzartýlýp karýþtýrýlarak eritilir. Açýlan yufka üzerine kaymak sürülerek, rulo þeklinde sarýlýr ve dinlenmeye býrakýlýr. Diðer yufkalarda ayný þekilde sarýlýr ve dinlenmeye býrakýlýr. Daha sonra 4 parmak arayla kesilir. Rulo kýsým üste gelmek þartýyla yuvarlak þeklinde açýlýr. Daha sonra kýzartýlarak þuruba atýlýr. Tercihen soðuk olarak servis yapýlýr. Kaymaklý Hamur Tatlýsý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2