Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 6 bardak su 1 kase un 2 kaþýk tereyaðý ½ çay bardaðý su ½ çay kaþýðý tuz 1 yumurta Hazýrlanýþý: Kavrulan un soðumaya býrakýlýr. Soðuyunca su ile yavaþça ezilir. Çorba kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýlýr. Kaynatýlýr. 1 yumurta, ½ çay bardaðý su ve tuz ilave edilir. Ardýndan ceviz büyüklüðünde 4 parçaya ayrýlýr. Daha sonra yuvarlanýr. Býçakla yarýmþar cm. kesilerek kýzartýlýr. Çorbanýn üzerine ilave edilir. Sunum ; sýcak olarak servis yapýlýr. Miyane Çorbasý
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2