Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 2 yumurta biraz tuz ve un Þurup için: • 4 su bardaðý toz þeker, • 3,5 su bardaðý su ve limon suyu. Hazýrlanýþý: 2yumurta biraz tuzun alabileceði kadar un ilave edilerek bir beze hamur yapýlýr.Hamur normal kalýnlýkta açýlarak ikiþer santim kalýnlýkta þeritler uzun olacaðýndan ortadan bölünür.1.5 su bardaðý yað küçük ve derin bir tavada kýzartýlýr. Kýzaran hamurlar çatal ile rulo þeklinde sarýlarak daha önce hazýrlanmýþ olan soðumuþ þuruba atýlarak süzülür. Sunum: Tatlýlar gül þeklinde servis tabaðýnda soðuk olarak sunulur. Gül Tatlýsý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2