Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 4 su bardaðý böreklik un, • 1 tatlý kaþýðý tuz, • 750 gr sývý yað, • 2 tatlý kaþýðý kuru (toz) maya • 2 tatlý kaþýðý toz þeker, • Pudra þekeri (üzerine serpmek için) Hazýrlanýþý: 2 tatlý kaþýðý maya , 2 tatlý kaþýðý þeker bir su bardaðýnýn içine konur üzerine, yarým bardak ýlýk su ilave edilir. Karýþtýrýlýp eritilir. Kabarmasý beklenir. Bardaktan taþmaya baþlatyýnca derin bir kapta elenen 4 su bardaðý unun içine 1 tatlý kaþýðý tuz ile beraber ilave edilir ve karýþtýrýlýr. Yaklaþýk 2,5 su bardaðý ýlýk su ile yoðurulur. Hamur iyice özleþtirilir. Üzerine bir kapak kapatýlarak kumaþ peçetelerle örtülür. Yarým saat kadar sonra hamur mayalanmýþtýr. Bir kaseye su doldurulur. Bir tatlý kaþýðý hazýr bulundurulur. Çukur tavaya sývý yað konur iyice kýzdýrýlýr. Sol elle hamur avuca alýnýp yumruk yaparak sýkýlýr. Avucun üzerinde bulunan hamur tatlý kaþýðý ile alýnýp kýzgýn yaða býrakýlýr. Kaþýða hamurun yapýþmamasý için, kaþýk ara sýra yaða yada kasede bulunan suya batýrýlýr. Iþlem hýzlý hýzlý yapýlýr. Lokmalar iyice kýzarmasý için delikli kevgirle ara sýra karýþtýrýlýr. Pembeleþen lokmalar kevgirle süzülüp alýnýr. Bir tabakta dinlendirilir. Servis tabaðýna alýnýp üzerine pudra þekeri serpilir. Ilýk olarak servis edilir. Namaz Lokmasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2