Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • Kýzýlcýk tarhanasý • Soðan • Yað • Sarýmsak • Tuz Kýzýlcýk Tarhanasý Hazýrlama: Kýzýlcýk tarhanasýna yörede ekþi tarhana da denir. Kýzýlcýklarýn olgun olmasý gerekir. Yýkandýktan sonra kaynatmak için ocaða konur. Kaynadýktan sonra indirilir. Soðutulduktan sonra içine un ve tuz katýlýp yoðrulur. Diðer tarhana gibi bekletilmez, karýldýðý gün dökülür. Tarhana ilistirden veya elekten geçirilir. Çekirdekleri kendiliðinden ayrýlýr. Çarþaflarýn üstünde kurutulur. Kýzýlcýk Çorbasý: Yað önce tencerede kýzdýrýlýr. Ýçerisine doðranmýþ soðan atýlýp, pembeleþtirilir ve sarýmsak ilave edilir. Üzerine su ve kýzýlcýk tarhanasý ilave edilip, kaynayana kadar yavaþ yavaþ karýþtýrýlýr. 8-10 dakika kaynatýldýktan sonra ateþten indirilir. Sunum; sýcak servis yapýlýr. Kýzýlcýk Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2