Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: Maya Yoðurt Soðan Nane Tuz Un Domates Karabiber Tarhana Hazýrlama: Yöremizde ak tarhana da denilir. Malzemesi; un, maya, yoðurt, kýrmýzý biber, nane, tuz, acý biber ve domatestir. Yaz aylarýnda hazýrlanýr. Soðan, domates ve biber (acý sevenler kýrmýzý süs biber kullanýr) kýyma makinesi ile çekilir. Yoðurt, tuz ve nane ilave edilerek karýþtýrýlýr. Maya eklenerek un katýlýr ve hamur haline getirilir. Üzerine un serpilerek üstü örtülür. On gün süresince günde bir defa yumruklanýp yoðrulur. (ekþisi gidene kadar) Hamur küçük parçalar halinde temiz bez üzerinde kurumaya býrakýlýr. Kuruduktan sonra ovulabilecek kývama gelince tahta tekne içinde ovulup kalburdan elenerek geçirilir. Tekrar temiz bez üzerine serilerek iyice kurutulur. Tarhana Çorbasý: 1kaþýk tereyaðý, salça ve sýcak su beraber kavrulur. 3 bardak soðuk su eklenir. 3 kaþýk tarhana alýnarak kaynayana kadar karýþtýrýlýr. Sunum; sýcak olarak servis yapýlýr. Tarhana Çorbasý
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2