Kütahya Mutfak Kültürü

Kütahya'da beslenme büyük ölçüde ev ürünlerine dayanmaktadýr. Kütahya'da buðday ürünleri, hamurlular ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluþturmaktadýr. Ev makarnasý denen eriþte, bulgur ve tarhana yörede en çok tüketilen yiyecekler arasýndadýr. Ayrýca kýzýlcýk tahrasý yapýlmaktadýr. Cimcik denilen hamur yemeði yöreye özgü yemeklerin baþýnda gelmektedir. Yakýn zamana kadar çarþý ekmeði, ev ekmeði ayrýmý yapýlan Kütahya'da beslenme artýk büyük ölçüde pazar ürünlerine dayanmaktadýr. Yazdan biber, fasulye, patlýcan gibi sebzelerin kurutulmasý geleneði hala sürmektedir. Yerli halk sebze kurutmasý yanýnda salça, eriþte, bulgur, niþasta, tarhana, turþu gibi genel tüketimmaddelerini evde kendileri hazýrlamaktadýr. Kütahya'da böreklerde oldukça çeþitlilik görülmektedir. Gökçümen hamursuzu, þibit, gözleme, ýspanaklý þibit gibi. Kütahya Mutfak Kültürü

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2