Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

106 107 Sitil is one of the Datça region’s pastries which is not very common and loses its demand. It looks like ravoli but its ingredients, shape and cooking method is different. Ingredients: Dough: -3,5 cups flour -1 egg -1/2 tablespoon butter -Water -Salt Stuffing: -300 gr. lamb -2 tablespoons suet or butter To fry : -1 cup olive oil Dressing: - 1 cup yoghurt -3-4 cloves garlic -1/2 tablespoon butter -Ground paprika -Mint Directions: Cut the lamb into very small pieces. Into a pan, saute the lamb with butter or with its own fat (if there is) and SİTİL RAVIOLI WITH LAMB Sitil, Datça tarafına özgü, pek tanınmayan ve bilenlerin de giderek azaldığı hamur işlerinden biridir. Mantıya benzer ancak iç malzemesi, şekli ve yapılışı farklıdır. Malzemeler: Hamur için: -3,5 su bardağı un -1 adet yumurta -1/2 yemek kaşığı tereyağı -Su -Tuz İç harcı için: -300 gr. kadar kuzu eti -2 yemek kaşığı kadar iç yağ ya da tereyağı Kızartmak için: -1 su bardağı zeytinyağı Üzeri için: - 1 kâse yoğurt -3-4 diş sarımsak -1/2 yemek kaşığı tereyağı -Kırmızı toz biber -Nane Yapılışı : Et, çok küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Ocağa alınan tavada, varsa kendi yağı yoksa tereyağı ile kavrulur, soğumaya bırakılır. Un, yumurta, tuz ve su ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan bezeler yapılır, bezelerden de çok ince olmayan yufkalar açılır. Yufkalar, 2 cm.lik kareler halinde kesilir. Karelerin ortasına soğuyan iç malzemeden konur. Sonra şeker sarar gibi kenarları birleştirilir, karşılıklı iki uç birbirine ters yönde kıvrılır. Kare yufka kesitlerinin tamamı yukarıda belirtildiği gibi hazırlandıktan sonra tavada ısıtılan kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kaynayan suya atılır ve çıkartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında hazırlanmış kırmızı toz biber ve naneden oluşan sos gezdirilir. İsteğe göre haşlanmadan da yenilmektedir. Servisi, sıcakken yapılır. set aside to cool. Knead medium soft dough with flour, egg, salt and water and leave aside for 15-20 minutes. Made lumps out of the dough and roll as phyllos in medium thickness. Cut phyllos in 2 cm squares. Put the filling ingredients in the middle of squares and stick two sides and then curl the tips to reverse ways to one another. Prepare all square phyllos as noted above, then fry in a hot pan. Put fried dough into boiling water and then take out. Serve with a sauce made of yoghurt with garlic, red pepper fried in butter and dry mint. It can also be eaten without boiling. Serve hot. 55-60'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2