Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

122 123 Samsı, also called ’Okladan Çekme’ around Datça, is a homemade dessert. Samsı is prepared for special days like religious feasts and weddings. Ingredients: Dough: -3 cups flour -1 egg -Water Stuffing: -1 cup minced almond -1 cup minced walnut -1 cup granulated sugar To fry: -3 cups vegetable oil Sherbet: -1300 gr granulated sugar -1 lt water Directions: ​Knead mild dough with flour, water and egg and rest it for 15-20 minutes and make lumps. Roll the lumps with starch. Add filling ingredient on each phyllo and wrap it around the dough roller, then take it out of the dough roller ruffling the phyllo. and slice into pieces. Fry the pieces in oil. ​While frying, prepare the sherbet as well. When it gets thick leave aside to cool. Pour the cooled sherbet on hot Samsı. ​Serve warm or cold. SAMSI TWISTED BAKLAVA Samsı, Datça tarafında “okladan çekme” olarak da adlandırılan bir ev tatlısıdır. Bayramlar, düğünler gibi özel günlerde yapılır. Malzemeler: Hamuru için: -3 su bardağı un -1 adet yumurta -Su İç harcı için: -1 su bardağı dövülmüş badem -1 su bardağı dövülmüş ceviz -1 su bardağı toz şeker Kızartmak için: -3 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: -1300 gr toz şeker -1 litre su Yapılışı: Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzerek oklavadan çıkarılır, dilimler halinde kesilir. Dilimler, kızgın yağda kızartılır. Tatlının hamuru hazırlanırken diğer tarafta da şerbeti kaynatılır, kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet, sıcak samsının üzerine dökülür. Servisi, ılık da soğuk da yapılabilir. 1''

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2