Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

24 25 Octopus is a seafood that is more common in coastal restaurants and among the families who has practised or still practising fishing along the coastal towns like Fethiye, Dalyan, Datça and Bordum. Octopus is prapared as salad and stew. It may also be grilled or fried. Ingredients: - 1 kg octopus - 3 onions - 3 long green peppers - 3-4 cloves garlic - 3-4 tomatoes - 1 teaglass olive oil - Salt, pepper Directions: Submerge the octopus an a large pot of boiling water. Cook well and drain. Cut the octopus into large pieces. Heat the oil in a large pot or frying pan. Fry the sliced onions, peppers and the garlic into the oil. Add the octopus and continue cooking. Once the octopus is sauteed well, stir in the tomatoes. Simmer the stew until tomatoes melt. Season with salt and pepper and serve. In Selimiye the octopus stew is served with black thyme on it that is sprinkled 3-4 minutes before service. AHTAPOT YAHNİ OCTOPUS STEW Ahtapot genelde sahil lokantalarında ve Fethiye, Dalyan, Datça, Bodrum gibi yerlerde denizcilikle uğraşmış ya da hala uğraşan ailelerde rağbet edilen deniz ürünlerinden biridir. Salatası, ızgarası, kızartması ve yahnisi yapılır. Malzemeler : - 1 kg ahtapot - 3 adet kuru soğan - 3 adet sivri biber - 3-4 diş sarımsak - 3-4 adet domates - 1 çay bardağı zeytinyağı - Tuz, karabiber Yapılışı : Bir tencerede su kaynatılır, ahtapot kaynayan suyun içine atılır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür, iri parçalar halinde doğranır. Ayrı bir tencerede ya da tavada yağ ısıtılır. Soğan, biber ve sarımsaklar ince ince doğranıp sırayla kızgın yağa atılır, kavrulur. Doğranmış ahtapot eklenir. Ahtapot iyice kavrulduktan sonra domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince atılan tuz ve karabiberden sonra da servise hazır hale gelir. Ahtapot yahni servisi, Selimiye’de üzerine üç-dört dakika öncesinde kara kekik serpilerek yapılır. 40-45'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2