Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

40 41 Chicken with lemon sauce is one of the sour tastes of the region. Organic farm chicken is preferred. Is it usually cooked colorless and without onion but around Dalaman, tomato paste and onion are added too. And this meal is served in mawlids and weddings. Ingredients: -1 organic farm chicken -1 whole head of garlic, minced -1 tablespoon chicken fat or butter -3-4 ladle chicken broth -2 lemons -2-3 tablespoons chickpeas, simmered -Salt Directions: Boil the chicken. Cut into rough pieces. Fry the chicken with its own fat or in melted butter until both sides are brown. Add the minced garlic, chicken broth, and chickpeas. As the chicken is already cooked, 5-10 more minutes are enough. Add the lemon juice. Boil for 5 more minutes and take off the heat. . Season with pepper and serve. EKŞİLİ TAVUK CHICKEN WITH LEMON SAUCE Ekşili tavuk, yörenin sevilen tatları arasında yer alan ekşili yemeklerinden biridir. Köy tavuğu ile yapılanı makbuldür. Yaygın bilinen şekli renksiz ve soğansızdır ancak Dalaman tarafında salça ve soğan ilaveli hazırlanır, mevlitlerde, düğünlerde verilir. Malzemeler: -1 adet köy tavuğu -1 baş sarımsak -1 yemek kaşığı tavuğun kendi yağı ya da tereyağı -3-4 kepçe tavuk suyu -2 adet limon -2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut -Tuz Yapılışı: Tavuk haşlanır. Haşlandıktan sonra büyük parçalara ayrılır, tavada ısıtılan kendi yağında ya da tereyağında arkalı önlü kızartılır. Kızaran tavukların üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu, haşlanmış nohut eklenir, pişirmeye devam edilir. Tavuk önceden haşlanmış olduğu için iki-üç taşım kaynaması yeterlidir. Limon suyu da ilave edilip beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra yemek servise hazır olur. İkram ederken üzerine karabiber serpilir. 50-55'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2