Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

42 43 Snail stew is made with the snails which appear after the first rain of autumn in the yards and wall edges. It originates from Datça region. Ingredients: - 500 gr snails - 1,5 onions - 1 tablespoon tomato paste - 2 tomatoes - Fresh thick-walled peppers (might be chilli) - ½ bunch parsley - Olive oil - 1 tablespoon ground paprika - 1 dessertspoon pepper - 1-2 tablespoon lemon juice - Salt - Water Directions: Pick the snails and place them into a basket or a bag in case there is liquid in it. In this way liquid can drain off. The next day put them into boiling water. Boil for some time and then drain the water off. Apply this procedure for three times until the water is clean. In a seperate pan, heat the olive oil. Chop the onions finely and saute until brown. Add tomato paste, peppers, tomato and ground paprika. Add the snails. Continue sauteing for 5-6 minutes. Fill the pan with water covering the snails. Add the chopped parsley, pepper, lemon juice and salt. Simmer for 30 minutes. Serve hot. Use a toothpick to take the snail out of its shell while eating. This dish is both an appetizer and main course. KARAVİLLE (SALYANGOZ) YEMEĞİ SNAIL STEW Karaville yemeği, sonbaharda ilk yağmurdan hemen sonra bahçe ve duvar kenarlarından toplanan salyangozlarla yapılan Datça tarafına ait bir yemektir. Malzemeler: - 500 gr salyangoz - 1,5 baş kuru soğan - 1 yemek kaşığı salça - 2 adet domates - Taze etli biber (tercihe göre acı olabilir) - ½ demet maydanoz - Zeytinyağı - 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1-2 yemek kaşığı limon suyu -Tuz -Su Yapılışı: Salyangozlar toplandıktan sonra içinde sıvı varsa aksın diye sepette ya da poşette bir gece bekletilir. Ertesi gün kaynar suya atılarak en az üç kez kaynatılıp, suyu dökülür. Suyu durulduktan sonra çıkarılır, süzülür. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. Soğan doğranır, sararana kadar kavrulur. Salça, biber, domates ve toz kırmızı biber eklenir. Onlar da kavrulunca salyangozlar ilave edilir. 5-6 dakika daha kavrulur. Üstüne maydanoz, karabiber, limon suyu, tuz ve üstünü iki parmak geçecek seviyede su eklenir. Yarım saat kadar sonra yemek hazır olur. Servisi, sıcak yapılır. Yerken salyangozun iç kısmı kürdanla çıkarılır, kabukları atılır. Bu yemek hem ana yemek hem de meze olarak tüketilir. 25-30'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2