Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

44 45 Stuffed grey mullet is a traditional dish cooked with grey mullet and rice. It is cooked both homes and restaurants. Except for grey mullets, bream may be used and it is also known as ‘fish with rice’. Ingredients: -1kg grey mullet -2 cups rice -1 Onion -A bunch of parsley -Dill, mint -1 teaspoon pepper -Olive oil -Salt ​ -Water -1 Lemon (optional) -3-4 bay leaves (optional) Directions: Soak the rice of the stuffing for an hour. Heat the oil in a frying pan and saute the finely chopped onions until brown. Add drained rice and saute. In a seperate pan fry the grey mullet slightly. When the rice and fish are ready, soak a baking sheet with oil. Put the fish into it. Stuff the rice inside and on the grey mullet. Pour water in the level of the fish. Squeeze lemon (optional). Add bay leaves and place the tray in the oven. Add chopped dill, mint and parsley before baking or afterwards. Season with pepper. Cook for 30 minutes. Serve hot along with seasonal salads like stonecrop or sea beans. KEFAL DOLMASI STUFFED GREY MULLET Kefal dolması, kefal balığı ve pirinç ile yapılan hem ev mutfağında hem de çarşı mutfağında yer alan geleneksel bir yemektir. Kefal dışında, çupra gibi diğer büyük balıklarla da yapılan bu yemeğin bir başka adlandırması, balık pirinçlemesidir. Malzemeler: -Kefal (1 kg.lık 1 adet) -Pirinç (2 su bardağı) -Kuru soğan (1 adet) -Maydanoz (1 demet) -Dereotu, nane (4-5 dal) -Karabiber (1 çay kaşığı) -Zeytinyağı -Tuz​ -Su -Tercihe göre limon (1 adet) -Tercihe göre defne yaprağı (3-4 adet) Yapılışı: Dolmanın pirinci bir saat kadar önceden ıslatılır. Ocağa alınan bir tavada ısıtılan zeytinyağında önce doğranmış soğan sararana kadar sonra da ıslatılmış pirinç eklenerek kavrulur. Pirinç kavrulurken ayrı bir tavada ısıtılan yağda ise kefal hafif şekilde kızartmaya alınır. Pirinç ve balık hazır olunca, bir fırın kabı yağlanır. Balık, kaba alınır. Pirinç, kefalin içine ve üzerine doldurulur. Üzerini çok geçmeyecek şekilde sıcak su dökülür, tercihe göre limon sıkılır, 2-3 yaprak defne konur ve fırına verilir. Doğranmış dereotu, nane ve maydanoz baştan ya da fırından çıkınca eklenir. Karabiber serpilir. Yarım saatlik bir sürede kefal dolması hazırdır. Servisi, sıcak yapılır. Kaya koruğu, deniz börülcesi gibi mevsim salataları ile ikram edilir. 25-30'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2