Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

54 55 ‘Sakızdırık köftesi’ is a kind of mince meat patties which is grilled around mastic skewers supplied from mastic trees. The name of the dish comes from Turkish word for mastic, ‘sakız’. Ingredients: -500 gr. chopped meat -250-300 gr. tail fat -Mastic skewers -Cumin -Salt Directions: Chop the meat finely with a chopper to make mince. Knead the mince with salt and cumin. Flat the mixture around skewers. (not very thick) Tail fat should definitely be added so that it won’t fall apart from skewers. Grill it in a barbecue, over low flames until both sides are done. Cook for 8-10 minutes. Thanks to flavour of mastic skewers this dish has a unique taste. Serve hot. Goes well with salad, grilled pepper, tomato and onion. SAKIZDIRIK KÖFTESİ MEAT PATTIES ON MASTIC SKEWERS Sakızdırık köftesi, köftelik kıymanın, sakız ağacının dalından kırılan çubukların kabuklarını sıyırmak suretiyle hazırlanan çöp şişlere geçirilerek pişirilmesi itibariyle bu ismi almış bir köfte çeşididir. Malzemeler: -500 gr. satır kıyması -250-300 gr. kuyruk yağı -Sakız ağacından çöp şişler -Kimyon -Tuz Yapılışı: Kasaptan alınan et ve kuyruk yağı satırla doğranarak kıyma yapılır. Kıyma, içine tuz ve kimyon katılıp iyice yoğrulur. Sonra çöp şişlere, çok kalın olmayacak şekilde elle sıkıştırarak sarılır. Çubuğun etrafında düşmeden tutunması için kıymanın içine kuyruk yağı mutlaka eklenmiş olmalıdır. Bütün şişler bittikten sonra odun kömürlü ızgarada, ağır ateşte olmak koşulu ile alt-üst edilerek pişirilir. 8-10 dakika içinde pişen bu köfte, sakız ağacının kendine özgü olan aroması nedeniyle ayrı bir lezzete sahip olur. Servisi, sıcak yapılır. Yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan iyi gider. 20'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2