Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

58 59 Tandoor is a meat dish that is made to use the leftovers from stuffed breast and some other parts of goat. It is more juicy than stuffed breast but sauced just like it. It is cooked in a clay oven and roasted. Ingredients: -Lower part of breast, foreshank , loin meat (goat) -Pepper,salt Sauce: - 2 tablespoons tomato paste - 2 tablespoons yoghurt - 1 tablespoon butter - Pepper, tyme - Tomatoes, pepper Directions: Cut the meat into pieces of 350-400gr. Put them into a deep pan. Cover the meat with hot water. Sprinkle pepper and salt. Close the lid and bake into a clay oven or tandoor for 2,5-3 hours. Leave aside for some time and put it into heat-resisting earthenware pots.. In a pan saute butter, tomato paste and yoghurt. Season with pepper and tyme. Coat the meat with this sauce and spread butter on it. Place it back into oven and roast. Serve with seasoned rice and potatoes. TANDIR TANDOOR Tandır, bir oğlağın döş dolması yapmak için kullanılan döş kısmından geriye kalan kısmı ile diğer bölümlerini değerlendirmeye yarayan et yemeği seçeneklerinden biridir. Biraz daha sulu olmakla birlikte aynı döş dolması gibi soslanır, taş fırında pişirilir ve kızartılır. Malzemeler: -Döşün alt bölümü, but, incik ve bel bölgesinde yer alan böbrek yatağından oluşan oğlak eti. -Karabiber, tuz Sos malzemesi: - 2 yemek kaşığı salça - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 yemek kaşığı tereyağı - Karabiber, kekik. - Yanında pişirmek için domates, biber. Yapılışı: Et, 350-400 gr.lık parçalar halinde doğranır. Pişirileceği tencereye doldurulur. Etin üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Karabiber ve tuz serpilir. Tencere üstü kapalı olarak taş fırına ya da kuyuya (tandıra) konur. 2,5-3 saat içinde pişen et, fırından ya da kuyudan çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir ve ısıya dayanıklı toprak tabaklara alınır. Servis edileceği zaman etin üzerine, tereyağında kavrulmuş salça ve yoğurt karışımı ile karabiber ve kekikten oluşan sos sürülür ve tereyağı eklenir. Soslanan et, yanında domates ve biber ile birlikte tekrar fırına verilerek kızarması sağlanır. İkram ederken tandırın yanında iç pilav ve patates verilir. 2,5-3''

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2