Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

90 91 Silcen is a sort of thorny ivy that is grown around blackberries, poplar trees and forestlands. It is also known as thorn edges in some regions. In springtime, offshoots of the ivy are picked and sold in local markets. It is eaten with yoghurt and paprika sauce and also sauteed with bulgur or eggs. Ingredients: -500 gr. silcen -2 onions -2 eggs -½ tablespoon groun paprika -1 teaglass olive oil -Salt Directions: Remove the hard parts of silcen and wash thoroughly. Heat water in a large pan.When it comes to boiling put silcen and boil until tender. Then sieve and chop. Heat olive oil in a seperate pan. Add chopped onions into the pan and saute until brown. Then add the silcen. Continue sauteing for 10 more minutes and add selt, egg and ground paprika. Take off the heat when the eggs are cooked. Serve hot. YUMURTALI SİLCEN KAVURMASI SAUTEED SILCEN WITH EGGS Silcen, böğürtlenlerin, kavak ağaçlarının olduğu yerlerde, ormanlık alanlarda yetişen, başka yörelerde diken ucu olarak bilinen bir tür dikenli sarmaşıktır. Bitkinin bahar ayında verdiği filizlerin uç kısımları toplanır, yöre insanı tarafından pazarlarda satılır. Yoğurt ve toz kırmızı biberli sosla yoğurtlaması, bulgurlu, yumurtalı ya da yumurtasız kavurması yapılır. Malzemeler: -500 gr. silcen -2 adet kuru soğan -2 adet yumurta -½ yemek kaşığı toz kırmızı biber -1 çay bardağı zeytinyağı -Tuz Yapılışı : Silcenin taze kısımları alınıp sert kısımları atılmak suretiyle ayıklanır, yıkanır. Bir tencerede su kaynatılır. Silcenler, kaynayan suya atılarak hafif diriliği gidecek şekilde haşlanır, süzülür ve doğranır. Çiğden de pişirilebilmektedir. Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. Doğranan soğanlar kızgın yağa atılarak solana kadar kavrulur. Silcenler eklenir. Beş-on dakika daha kavrulup tuz, yumurta ve toz kırmızı biber eklenir. Yumurtalar pişince ocaktan alınır. Servis ederken sıcak ikram edilir. 20'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2