Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

96 97 Halka is a cookie that is also named as Muğla Halkası or ‘mommy’s cake’. In the past, it is prepared especially on Hıdrellez only at homes. But today, it is sold in the pastry shops as well. Ingredients: -½ cup olive oil -1,5 cup yoghurt -2 cups sugar -2 eggs -1 dessertspoon sodium bicarbonate -Flour -1 cup minced walnut (optional) Directions: Put all of the ingredients except for the flour into a pot and stir them. Add flour and knead. Prepare a dough that is not too stiff. Put some olive oil into a bowl. Coat your hands with this oil. Take walnut-size pieces from the dough. Roll these pieces of dough to have long strips, make circles by turning them around themselves and place them onto oiled tray. Continue doing this. When finished, put the tray into oven that is heated before, cook them until the top is brown. Serve it with tea. HALKA COOKIE RINGS Halka, Muğla halkası, anne pastası gibi isimler de verilen, geçmişte özellikle hıdrellezde ve sadece evlerde yapılan bir kurabiyedir. Günümüzde pastanelerde satışı yapılmaktadır. Malzemeler: -½ su bardağı zeytinyağı -1,5 su bardağı yoğurt -2 su bardağı şeker -2 adet yumurta -1 tatlı kaşığı karbonat -Aldığı kadar un -Tercihe göre 1 su bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı: Un dışındaki tümmalzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Karıştırılan malzemeye un eklenir, yoğrulur. Çok sert olmayan bir hamur yapılır. Bir kâseye biraz sıvıyağ konur. Bu yağ ile eller yağlanır, hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır. Koparılan hamur parçası elde yuvarlanarak uzun şerit haline getirilir ve kendi etrafında sarıldıktan sonra yağlanan bir fırın tepsisine dizilir. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Bitince tepsi, ısıtılmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Servisi, çay ile birlikte yapılır. 40-45'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2