­ FEKE-GÖKSU NEHRİ | Kültür Portalı

Feke-Göksu Nehri - Adana

Adana, akarsu bakımından oldukça zengin bir konuma sahiptir. Bu akarsuların bir kısmı ana kaynak olup, bir kısmı da bu kaynakları besleyen dereciklerden oluşmaktadır. Başlıca akarsularından olan Göksu, Seyhan'ın en gür kollarından biridir. Kaynağını Tufanbeyli dolaylarında Tahtalı Dağları'ndan almaktadır. Daha sonra Sarız Çayı ile birleşerek, Saimbeyli sınırından Feke sınırlarına giren Seyhan Nehri'nin kolu olan Göksu Irmağı Feke'de en uzun seyreden akarsudur. Her mevsim suyu fazla olup, debisi fazladır. İlçeyi dar ve derin vadilerle geçerek, Aladağ ilçesi yakınlarında Zamantı Suyu ile birleşerek Seyhan Nehrini oluşturur. İlin kuzeyinde bulunan Feke ilçesinden geçen Göksu Deresi'nin akarsu turizmi (kano, rafting) açısından potansiyeli mevcuttur. Seyahat acentalarınca zaman zaman turlar düzenlenmektedir.

Adana Gezilecek Yerler

Feke ve Saimbeyli İlçelerine giden vasıtalar ile ulaşılır.
Feke İlçesi/Adana

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17942    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2019 Cuma