­ KAPIKAYA KANYONU | Kültür Portalı

Kapıkaya Kanyonu - Adana

Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Adana’ya 72 kilometre, Karaisalı İlçe Merkezi'ne 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde olan kanyonun ortasından Niğde-Ulukışla’dan doğan Çakıt Çayı geçmektedir. Kapıkaya Kanyonu doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı ve fotoğraf meraklılarının mutlaka görmeleri gereken doğal bir güzelliktir. 7 bin 250 metre yürüyüş güzergahı bulunan kanyonun 400 metresinde güvenlik amaçlı korkuluk bulunmaktadır.

Kaynak: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Adana Gezilecek Yerler

Kanyon
Doğa Turizmi
Kanyona otomobil ile çok kolay gidilmekle birlikte şehir merkezinden belediye otobüsleri ile Karaisalı İlçesine gidilir sonra ilçedeki vasıtalar ile kanyona gidilebilir.
Karaisalı İlçesi ADANA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 69436    Eklenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2019 Cuma