­ BÜYÜKŞEHİR BEL.BİNASI(HALK EVİ) | Kültür Portalı

Büyükşehir Bel.Binası(Halk Evi) - Adana

Mah. Köy - Mevkii Reşatbey Mahallesi
Adres Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi Seyhan
Yapan Mim.Seyfi Arkan
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Erken Cumhuriyet Dönemi'nde birbiri ardına açılan halk evleri yapılanma sürecindeki Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur kaynağı olarak görülmekteydi.Adana'daki halk evleri binası dönemi genç Türk mimarlarının benimsediği modernist yaklaşımının bir yansımasıdır.Ancak 1940'larda hakim olan Neoklasik üslubun etkisiyle yapıya aynı zamanda anıtsal bir anlatım da verilmeye çalışılmıştır.Prizmatik kütlelerle oluşturulmuş olan yapı düzgün oranlara sahip bir tiyatro salonu,bunun çevresine yerleştirilmiş ana fuaye ve sergileme holü ile atolyeler ve büro hacimlerinden oluşmuştur.Basamaklarla ulaşılan bir podyum üzerine yükseltilmiş olan yapının basamaklarla ulaşılan ana girişini ve dar olan yüzlerini tarifleyen iki kat yüksekliğindeki kolonlarla oluşturulmuş modernist arkatlar,aynı zamanda yapıya zenginlik katan elemanlardır. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Yapı halen Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimleriyle tiyatrosunu barındırmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2976    Eklenme Tarihi : 11 Kasım 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Kasım 2014 Salı