­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ 326 | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği 326 - Adana

Adı Sivil Mimarlık Örneği 326
Mah. Köy - Mevkii Hacıuşağı Mahallesi
Adres Hacıuşağı Mahallesi Kozan/ADANA
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Avlulu ve avlu duvarı moloz taş olan taşınmaz kesme ve moloz taş karışımıdır.Zemin kat ara kat ve normal kattan ibaret üst katta ahşap pencere üzerinde kemerli profiller pencere alt seviyesınden baglayan pencere aralarında motifli figürler yer alır.Döşeme seviyesinde ahşap hatıllar yer alıyor.Binanın iki girişi mevcuttur.Ahşap tavan üzerine toprak dam bölüvü duvarlar kagir,üst kat yer döşemesi taş,üst katta orijinalinde bulunan cumba yıkılarak duvarla kapatılmıştır.Günümüzde yapının çınar sokak hakan sokağın kesiştiği noktadaki köşenin bir bölümü yıkılmış olup binada statik problem gözlemlenmektedir.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 303    Eklenme Tarihi : 03 Haziran 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Haziran 2015 Çarşamba