­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği - Adana

Adı Sivil Mimarlık Örneği
Harita No 17 M III
Mah. Köy - Mevkii Tepebağ Mahallesi
Adres Tepebağ Mahallesi 15 Sokak No:17 Seyhan ADANA
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Adı geçen parselde yer alan taşınmaz 3 katlıdır.Zemin,ara,üst kat duvarları ahşap hatıllı kagir duvar tekniğinde inşa edilmiş,üst katta hatıl ve kirişler cephede devam ettirilerek 2 adet çıkma oluşturulmuştur.Cephelerde ahşap payandalara oturan iki adet ahşap çıkma yöresel doluluk-boşluk oranlarına uygun metal korkuluklu ve kepenkli ahşap pencereler,bindirme tuğla örgülü saçak silme detayları,çatı silme kotu altında ahşap payandalara oturan kiremit üst örtülü saçak çıkmalar yapının özgün unsurlarıdır.Yapının bölücü duvarları ahşap-karkas ve karkas içi kagir dolgu malzeme ile inşa edilmiştir.Döşeme ve tavan ahşap kirişleme ve lambri tarzında kaplama yapılmıştır.Üst kat tavanı toprak dolgulu düz çatı anlayışında inşa edilmiştir. GÜNÜMÜZDE DURUM: Yapı mevcuttur ve özgünlüğünü kısmen korumuştur,ancak harap durumdadır ve kullanılmamaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 296    Eklenme Tarihi : 13 Kasım 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2014 Perşembe