­ NEMRUT DAĞI BATI TERASI | Kültür Portalı

Nemrut Dağı Batı Terası - Adıyaman

Nemrut Dağı Batı Terası Doğu Teras’ta olduğu gibi tahtlarında oturan dev tanrı heykelleri ile birlikte Kommagene Kralı I. Antiochos’un heykeli ve tanrılarla tokalaşma kabartmaları yer alır. Ayrıca teras etrafında Kommagene Krallığ'ının Makedon soyuna ait krallarının kabartma stelleri yer almaktadır. Kumtaşından olan bu kabartmalar doğa şartlarından etkilendiği için 2003 yılında kuzey terasta yapılan geçici restorasyonla evine taşınmıştır. Bu kabartmalar ile birlikte aslan horoskop kabartması da bulunmaktadır. Aslan kabartması üzerinde yer alan ay ve yıldızlardan Milattan önce 7 Temmuz 62 tarihi okunmaktadır. Bu tarih Kral I. Antiochos’un tahta çıkış tarihidir. Nemrut’ta güneşin batımı bu terastan izlenmektedir.

Kaynak: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Adıyaman gezilecek yerler

Milli Park
Kültür Turizmi
Adıyaman Kahta ilçesi Karadur Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. 72 kilometre mesafededir. Ulaşım özel araçlarla veya Turlarla sağlanmaktadır.
Adıyaman / Kahta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12611    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Ağustos 2021 Cuma