­ BÖCÜ İNİ KAYA YERLEŞİMLERİ | Kültür Portalı

Böcü İni Kaya Yerleşimleri - Afyonkarahisar

İhsaniye ilçesi, Kıyır köyü, Kaynarca mevkiinde Böcü ini olarak adlandırılan kayaya oyma yerleşim yeridir. Yerleşim güneye doğru yamaçlarda yer almaktadır. Laleli Tepesi'nin güneyi yamacındaki bu yerleşim tüf arazi içinde doğa harikası peribacaları ile Bizans döneminden çok sayıda yan yana ve ayrı gruplar halinde kayaya oyma kilise ve yerleşim alanları bulunmaktadır. Kiliseler tonoz yapılıdır. Çevresindeki kaya odalarıyla birlikte 8 ve 10. yüzyıllar arasında yapılmış manastır yapısıdır.

Kaynak: Afyonkarahisar  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Kilise
Doğa-Kültür Turizmi
Afyonkarahisar il merkezinden ilçe belediyesine ait otobüsle İhsaniye'ye, oradan dolmuşla Kıyır Köyü'ne ulaşılabilmektedir.
İlimiz İhsaniye İlçesi, Kıyır Köyü, Kaynarca Mevkii'ndedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5573    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı