­ EMRE TEKKESİ (YUNUS DERGAHI) | Kültür Portalı

Emre Tekkesi (Yunus Dergahı) - Afyonkarahisar

İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Kasabası'nda, Emre Gölü’nün güneydoğusundaki bir tepe üzerindedir. Kesme taş kaplamalı dikdörtgen prizmal bir yapıdır. XVIII.yüzyıl sonu Osmanlı eseridir. Tekkenin kapısı güney yönünde olup avluya açılır. Batı eteğinde bulunan temel kalıntılarının, XVII.-XVIII yüzyılda varlığı bilinen Emre Köyü’ne ait olduğu sanılmaktadır. Yapı içten tonoz, dıştan üçgen çatı biçiminde olup taş kaplamadır. İç duvarları sıvalı ve badanalıdır. Sıva üzerinde duvar süslemelerine ait izler görülür. Yapıda yer yer Bizans Dönemi'ne ait devşirme taşlar bulunmaktadır.

Kaynak: "Anadolu'nun Kilidi AFYON" kitabından 11.03.2013 tarihinde kaydedilmiştir.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Medrese
Kültür Turizmi
Afyonkarahisar -Eskişehir devlet karayolunun 36.kilometresinden kuzeybatıya( sola)sapılarak 2 km.lik bir yolculuktan sonra ulaşılır.
Döğer Kasabası- İhsaniye Afyonkarahisar

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11550    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2019 Çarşamba