­ MERKEZ CAMİİ (BAYAT) | Kültür Portalı

MERKEZ CAMİİ (BAYAT) - Afyonkarahisar

Harita No --
Mah. Köy - Mevkii Bayat İmar Planı içerisinde, Hükümet Binasının 90 m. Güneydoğusundadır.
Adres Bayat İmar Planı içerisinde, Hükümet Binasının 90 m. Güneydoğusundadır. BAYAT/AFYONKARAHİSAR
Yapım Tarihi 1940-
Vakfiye
Genel Tanım Merkezde, yeşil alan içinde, belediye karşısında duvarları kesme taş kaplamalı, camekânlı, son cemaat yerli, kesme tüf taş kaplama duvarlı, tek minareli, kırma çatılı bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar 1957 yılında büyük onarım görmüş.
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı, camekânlı, son cemaat yerli, kesme tüf taş kaplama duvarlı, tek şerefeli, tuğla minareli, kırma çatılı bir yapıdır. Son cemaat yeri önde beş yanlarda birer yuvarlak kemerli olup camekanla örtülüdür. Orta camekân giriş kapısıdır. Girişten mihraba doğrultulu üç bölümlü, üçerli iki sıradan altı ahşap sütunlu, ahşap tavanlı, tavan ortasında baklava dilimi içinde şualı göbekli, sütunlar bilezik ve başlıklı, çini mihrablı, ahşap minberli, giriş tarafı ahşap asma katlıdır. Kesme taş kürsülü minare gövdesi tuğla olup sıvalı ve taş derz desenlidir.
Tescil Kararı KKTVKK 2347 06.08.1995-EKTVKK 1407 06.04.2001
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita, Kroki
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1337    Eklenme Tarihi : 15 Temmuz 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Temmuz 2014 Salı