­ - | Kültür Portalı

- - Amasya

Adres -
Yapım Tarihi 20. yy.
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Mehmetpaşa mahallesinde, Şirvanlı Caminin tam karşısında, iki katlı geniş avlulu olarak inşa edilmiştir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Geleneksel Osmanlı konut mimarisine uygun bir şekilde inşa edilmiş olan konutun duvarları, ahşap çatkı arası kerpiç dolguludur. İki katlı yapının, çıkması yay kemerli ve ahşap kafeslidir. Konutun duvarları ahşap çatkı arası kerpiç dolgulu olup, üzeri sıvalıdır. Üst örtü kırma çatılı ve oluklu kiremitle kaplıdır. İki katlı zemin kat duvarları taş, ikinci kat hımış sistemle yapılmıştır. İkinci katın sokağa bakan cephesinde ahşap konsollar üzerine oturtulmuş cumbası bulunmaktadır. Geniş ahşap saçaklı kırma çatılı alaturka kremitli, yüksek avlu duvarları ile çevrili geniş bahçelidir.