­ AMASYA PANCAR YEMEĞİ | Kültür Portalı

Amasya Pancar Yemeği - Amasya

Amasya'da pancara kuş ekmeği de denimektedir.

Amasya Pancar Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg ot pancarı (Kuş ekmeği de denir
  • 200 g kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ
  • Tuz
  • Tercihen pastırma yoksa çemen
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz

 Amasya Pancar Yemeği Nasıl Yapılır

Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine ayıklanmış kıyılmış yeşil pancar otu konup soldurulur sonra bulgur bir miktar çemen, tuz, salça ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerekte servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8437    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba