­ ANKARA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ 100. YIL MÜZESİ | Kültür Portalı

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü 100. Yıl Müzesi - Ankara

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü 100. Yıl Müzesi Atatürk’ün doğumunun 100. yılı nedeniyle 24 Kasım 1981 tarihinde Ankara Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. Müze kaybolmaya yüz tutmuş etnografik eserleri korumak, yaşatmak, yeni nesillere aktarmak, enstitüyü ziyaret eden yerli ve yabancı konuklara Türk kültürü ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Müze üç bölümden oluşmaktadır. Eserlerin büyük bir kısmı Osmanlı İmparatorluğu son dönemine aittir. Birinci bölümde gümüş kullanım eşyaları ve takılar, ikinci bölümde el emeği göz nuru nakışlar ve üçüncü bölümde Atatürk’e ait fotoğraflar ve müze anı defterinin bulunduğu Şeref Köşesi yer alır.

Kaynak: Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. (2014) Ankara Rehberi

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Sıhhiye adliye karşısı
Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Atatürk Bulv. No: 41 Sıhhiye
0 (312) 324 32 65
0 (312) 309 48 92

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8095    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2023 Pazartesi