­ ANKARA SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ | Kültür Portalı

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi - Ankara

Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi öğretim üyelerinin özverili çalışmaları ve Ankara Kalkına Ajansı’nın maddi katkıları sonucu 15 Haziran 2013 tarihinde açılan Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, kendi alanında Türkiye’nin ilk müzesidir.

Müze düzenlediği etkinlikler ile bir çok kültürel değeri uygulamalı olarak yaşatır. Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gösterileri, köy seyirlik oyunları, çocuk oyunları müzenin sergilediği geleneksel oyunlar arasındadır. Ihlamur Baskı ve Ebru gibi el sanatları da müzenin etkinlikleri arasında yer almaktadır. Ayrıca; Ankara'ya has masallar, türküler, hikâyeler, ninniler, maniler, geleneksel sohbet toplantıları, temsili kına gecesi, diş hediği, asker kınası gibi birçok kültürel değer müzede canlandırılmaktadır.

Kaynak: Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. (2014) Ankara Rehberi

Ankara Gezilecek Yerler

Altındağ bölgesine giden tüm toplu taşıma araçları ile ulaşılabilir.
TalatpaşaBulv. Öz Sokak Altındağ Ankara
0 (312) 311 20 34

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 36329    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2021 Çarşamba