­ ALANYA’NIN FETİH EFSANESİ | Kültür Portalı

Alanya’nın Fetih Efsanesi - Antalya

Efsaneler
Efsaneye göre; Alaeddin Keykubat Alanya Kalesi’ni uzun süre kuşatmış (1222). Birçok hücum ve kayıplara karşın, kaleyi bir türlü ele geçirememiş. Bunun üzerine bir gece, 15 bin keçinin boynuzlarına birer mum yaktırarak askerleriyle hücuma geçmiş ve şöyle cevap vermiş: “İşte, karşıda savaşa hazır binlerce askerimi görüyorsunuz. Boş yere kan dökülmesin. Kaleyi teslimden başka çareniz yoktur.”

illüstrasyon: Özlem Mengilli

Kale komutanı da ister istemez bu öneriyi kabul etmek zorunda kalmış. Kaleye bu nedenle uzun bir süre “Keçi Kalesi” denmiş.