Turunç Reçeli - Antalya
Reçel, çeşitli meyvelerin ayıklandıktan ve temizlendikten sonra şekerle kaynatılması yolu ile elde edilen bir tür yiyecektir. Antalya yöresi beslenme kültürü içerisinde reçeller önemli bir yiyecek olarak karşımıza çıkar. Reçelciliğin bir sanayi haline geldiği günümüzde geleneksel ev reçelciliği de canlı bir şekilde yaşatılmaktadır. Yörede yaygın bir şekilde reçeli yapılan meyvelerden birisi de turunçtur. Turunç zahmetli ve zor bir süreç (turuncun toplanması, kabuğunun rendelenmesi, kabuğunun çizilmesi ve soyulması, soyulan kabukların rulo halinde kıvrılması ve ipe dizilmesi, sıcak suda kaynatılarak yumuşatılması, soğuk suda bekletilerek tatlandırılması, şekerle kaynatılması ve kavanozlara alınması) sonucunda reçele dönüştürülerek tüketilmektedir.
Turunç
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
Turunç Reçeli Hazırlanması
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
Turunç Reçeli
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
Turunç Reçeli
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5237
Eklenme Tarihi :
11 Ocak 2016 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
18 Ekim 2017 Çarşamba