­ TURUNÇ REÇELİ | Kültür Portalı

Turunç Reçeli - Antalya

Reçel, çeşitli meyvelerin ayıklandıktan ve temizlendikten sonra şekerle kaynatılması yolu ile elde edilen bir tür yiyecektir. Antalya yöresi beslenme kültürü içerisinde reçeller önemli bir yiyecek olarak karşımıza çıkar. Reçelciliğin bir sanayi haline geldiği günümüzde geleneksel ev reçelciliği de canlı bir şekilde yaşatılmaktadır. Yörede yaygın bir şekilde reçeli yapılan meyvelerden birisi de turunçtur. Turunç zahmetli ve zor bir süreç (turuncun toplanması, kabuğunun rendelenmesi, kabuğunun çizilmesi ve soyulması, soyulan kabukların rulo halinde kıvrılması ve ipe dizilmesi, sıcak suda kaynatılarak yumuşatılması, soğuk suda bekletilerek tatlandırılması, şekerle kaynatılması ve kavanozlara alınması) sonucunda reçele dönüştürülerek tüketilmektedir.

Görüntülenme Sayısı : 4623    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2016 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba