­ ÇILDIR GÖLÜ | Kültür Portalı

Çıldır Gölü - Ardahan

Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars illerinin birleştiği yerde konumlanmıştır. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü ve en büyük tatlı su gölüdür.

Ali Murat Coruk

Doğal manzarasıyla her mevsim gezilebilen bir yer olan Çıldır Gölü, özellikle kış aylarında daha fazla ilgi çekmektedir. Kışın, yüzeyi tamamen donan gölde yürümek, kamp yapmak, buzda balık avlamak ve atlı kızakla tura çıkmak mümkündür. Göl üzerinde buz pateni, koşu ve bisiklete binme gibi etkinlikler de yapılmaktadır.

TGA

Yılın dört mevsiminde balıkçılık yapılabilen gölde yakalanan en önemli balık türü sazan balığıdır. Kışın sıcaklığın eksi derecelere düşmesiyle buz tutan gölde kazma, kürek ve hatta testereyle kırılan kalın buz tabakası altından “Eskimo usulü” olarak adlandırılan yöntemle balık avı yapılmaktadır.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bahar ve yaz aylarında ise göl kenarında piknik ve yürüyüş yapmak, gün doğumu ve batımını seyretmek, gölde balık tutmak, kamp ve tekne turu yapmak mümkündür.

Gülcan Acar

Çok çeşitli kuş türlerinin yaşam alanı olan göl ve çevresi, aynı zamanda göçmen kuşların göç rotası üzerinde bulunmaktadır.

Gülcan Acar

Kuş gözlemcileri için göl kenarında bir gözlem kulesi de yer almaktadır.

Kaynak: T.C. Çıldır Kaymakamlığı web sitesi

Göl
Taksi ya da özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Ardahan ve Kars illerinin birleştiği yerde konumlanmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 96    Eklenme Tarihi : 04 Eylül 2024 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2024 Çarşamba