­ HASAN BOĞULDU/SÜTÜVEN ŞELALESİ PİKNİK ALANI | Kültür Portalı

Hasan Boğuldu/Sütüven Şelalesi Piknik Alanı - Balıkesir

Edremit Akçay karayolundan 2 kilometre içeride bulunan Zeytinli Beldesi sınırları içindedir. Kazdağı’nın eteklerinde bulunan bu şirin piknik alanına Beyoba Köyü’nden geçerek ulaşabilirsiniz. Rakımı 798 metre olan, zeytin ve zeytinyağı ile ünlü belde ve çevresi doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alacaktır.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesi

Balıkesir Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Edremit ile Akçay arasında bulunan kara yolundan Zeytinli tabelasını görünce kuzeye dönülüp tipik bir Ege kasabası olan Zeytinli Kasabası'na ulaşılır. Zeytinli den kuzeye giden yoldan tabelalar takip edilerek bugün Milli Park olan Sarıkız bölgesine gelinir. Tabelaları takip ederek yol ayrımından sola dönülünce yaklaşık 4-5 kilometre sonra Sütüven Şelalesi'ne ve yakınındaki Hasan Boğuldu Göleti'ne ulaşılır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Edremit / Zeytinli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 35909    Eklenme Tarihi : 17 Haziran 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Ocak 2020 Çarşamba