­ ÖREN | Kültür Portalı

Ören - Balıkesir

İlçe merkezine 4 km. uzaklıktadır. Sahillerinin tamamı temiz, tabii ve ince kumludur. Öğretmen evleri ve İskele Mevkii’ nden de denize girilebilmektedir. Yaklaşık 10 km. uzunluğundaki bu kumsalların eni 30-60 m. arasındadır. Yalnızca tarihi değil aynı zamanda Doğal Sit Alanı olan Ören’ deki asırlık palamut ağaçlarının, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tek tek numaralandırılarak koruma altına alınması ile YEŞİL ÖREN kimliği de güvence altına alınmıştır. Tertemiz suyu ve ince kumu ile ünlenen Ören Plajı, 2000 yılında bu ününü Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (Feee) tarafından verilen ve artık tüm dünyada “Denize Girilebilirlik Ölçütü” olan Mavi Bayrak ile tescil ettirmiştir. Kaynakça:Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesinden, http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65924/plajlar.html, adresinden 03.07.2014 tarihinde alınmıştır.
Doğa Turizmi
Ören, Burhaniye' ye 4km. mesafede bulunmaktadır. Ören' e hem Edremit Körfez Havalimanı' ndan havayolu ile hemde karayolu ile ulaşım mümkündür.Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Burhaniye - Ören

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13802    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2017 Cuma