­ ŞEYTAN SOFRASI VE ADALAR | Kültür Portalı

Şeytan Sofrası Ve Adalar - Balıkesir

Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan’ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.Ayrıca gün batımını seyretmek içinde gidilir. Özel olarak işletilmekte, tepede bir lokanta bulunmaktadır.Gün batımını seyretmek için Şeytan Sofrasına gitmek isteyenler Cumhuriyet alanından dolmuşlarla veya Çamlıktan sonra Sarımsaklı yoluna devam edildiğinde bir kilometre sonra sağa işaret levhasını görüp döndüklerinde dar asfalt yolu takip edilerek ulaşabilirler. Tavşan Kulakları Tepesi: Şeytan Sofrası’ nın yanı başındaki tepe. Tepeye çıkıldığında, tavşan kulağı biçiminde, 3 insan boyu yüksekliğinde iki kaya ile karşılaşırsınız. Dipleri toprakta değil, yatay plakamsı bir kayanın üzerinde durmaktadır.
Doğa Turizmi
Ayvalık – Sarımsaklı arasında deniz tarafında Şeytan Sofrası tabelalarını takip ederek 10 dakikalık bir mesafe sonrasında Şeytan Sofrasına ulaşabilirsiniz. Bu yol ağaçlar ile çevrili tepeye doğru biraz virajlı ancak katetmesi zevkli bir yol. Ayrıca yol boyunca çevre manzarası size eşlik edecektir. Ayvalık’tan Cumhuriyet Meydanından kalkan dolmuşlar ile Şeytan Sofrasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sarımsaklı’dan taksi ile gitmek isteyenler Sarımsaklı Plajlarından dolmuş taksiler ile gidiş – dönüş veya sadece gidiş seçeneği ile Şeytan Sofrasına ulaşımı sağlayabilirler.
Ayvalık Merkezine 8 Km. mesafedeki kayalık tepeler

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 56228    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2017 Pazartesi