Yumurtalı Ispıt - Bartın
Yumurtalı Ispıt Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg ıspıt
- 3-4 adet kuru soğan
- 3-4 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, Pulbiberi
- Karabiber
Yumurtalı Ispıt Nasıl Yapılır
Ispıtlar yıkanıp, haşlanır ve süzülür. İnce ince doğranan kuru soğanlar sıvıyağında kavrulur. Pul biberi eklenir. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra haşlanan ıspıtlar ilave edilir. 5 dakika daha kavrulur. Üzerine yumurta kırılır. Tuzu ve karabiberi ilave edilir ve tekrar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Yumurtalı Ispıt
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14052
Eklenme Tarihi :
10 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı