­ METRİSTEPE ANITI | Kültür Portalı

Metristepe Anıtı - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Doruk Köyü
Adres Bozüyük-Eskişehir karayolu üzerinde
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Bilecik Valiliği
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik Valisi H. Kaşif Ünal başkanlığında bir komite tarafından I. ve II. İnönü Savaşlarının abidesi olarak yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Metristepe, içinde bulunduğu dağlık bölgenin hakim yerinde en yüksek tepesidir. Aşağıdaki vadiden İstanbul (Bozüyük)- Eskişehir karayolu geçmektedir. Bütün bu alan muharebe alanıdır. Zirvedeki geniş bir alan çitle çevrilidir. Ortasına yapılan platform üzerine 24 m yüksekliğinde 8 m genişliğinde konkav anıt, betondan inşa edilmiştir. Ön yüzünde II. İnönü Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasından sonra Atatürk'ün İnönü'ye çektirdiği telgraf büyük harflerle yazılıdır.
Tescil Kararı B.K.T.V.K.K 22.01.1989/361

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1663    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba